Over ons

Onderweg naar een hartveilig Nederland

Op deze pagina vindt u meer over hoe AED Collective is gestart, wat onze doelen zijn en wat we al hebben bereikt!

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.
aed foto 5

Het begon met een Reanimatie. Gelukkig Een succesvolle.

De start

In 2018 begon The AED Project nadat Stef (oprichter TheAEDProject en AED Collective) een vrouw succesvol reanimeerde op een treinstation. Kort daarna is hij gestart met het inzamelen van geld om AED's te plaatsen in woonwijken en mensen op te leiden in het gebruik hiervan. Dit bleek zeer succesvol. Nu, (op moment van schrijven) nog geen 3 jaar later, zijn er (mede dankzij AED Collective lease) honderden AED's geplaatst en ook honderden mensen opgeleid tot burgerhulpverleners!

Waarom is AED Collective gestart?
Uiteraard zien wij veel AED's, niet alleen de AED's die wij zelf beheren. Als je zo actief bent op dit gebied, houd je altijd een oogje in het zijl als je ergens een AED ziet: is deze in goede staat, hangt deze wel op de ideale plaats, zijn alle onderdelen in orde etc. Helaas kwamen we vaak tegen dat AED's te oud (ouder dan 10 jaar) zijn, dat elektroden over datum zijn en accu's soms zelf volledig leeg! Als wij de eigenaren hierover spraken, kwamen er vaak twee zaken naar voren: men wist niet wat nodig was om een AED te onderhouden of men had niet gerekend op de onderhoudskosten die vaak honderden euro's per jaar bedragen.
Wat ons betreft werd het tijd voor een voordelige en overzichtelijke totaal oplossing. Zodat wanneer men een AED plaatst, deze ook echt het effect heeft waar deze voor bedoeld is. Zo ontstond de kern van het idee achter AED Collective; AED lease opties, die geschikt zijn voor iedere situatie, waar al het onderhoud en vervanging van onderdelen bij in zit, waar geen investering van duizenden euro's voor nodig is voor de aankoop van de AED en waar men zeker weet dat de AED altijd werkt. Daarbij vonden wij het belangrijk dat dit alles zeer voordelig aangeboden zou worden. Het moest toegankelijk zijn voor iedereen; particulier, klein bedrijf, VVE, woningbouw of multinational. Want een hartstilstand (circulatiestilstand) kan iedereen overkomen. Jong of oud. Arm of rijk. Altijd en overal. AED Collective is gestart vanuit een passie en met een duidelijk doel: een Hartveilige wereld, waarin niemand onnodig overlijdt terwijl een AED en goede reanimatie dat had kunnen voorkomen.

Tot nu toe bereikt:

0 +

AED's

0 +

Mensen opgeleid
Het gaat om meer dan aed's en CURSUSSEN

Mileu

Een gezond hart begint uiteindelijk bij een gezonde wereld. We dragen graag bij aan een schone wereld. Daarom zorgen wij dat er voor elke door AED Collective geplaatste AED een boom wordt geplant op een plek waar de aarde het het meest nodig heeft. Tevens wordt er symbolisch voor elke reanimatie met een van onze AED's, een boom geplant. Het planten van bomen helpt de wereld schoner, mooier en veiliger te maken. Bomen helpen niet alleen het klimaat, maar ook dieren en mensen.
Tevens dragen wij er zorg voor dat AED's aan het einde van hun levensduur, op een verantwoorde manier worden afgevoerd en dat onderdelen zoveel mogelijk gerecycled worden.

Als u hier vragen over heeft, beantwoorden wij deze graag. Neem gerust contact op via onze Contact Pagina.